Grønne fingre – 10 nemme grøntsager at dyrke

Radiser er et fantastisk valg for den nye dyrker. De vokser hurtigt og kræver minimal pleje. Blot et par uger efter såning kan du høste de første saftige og sprøde radiser. De kommer i et bredt udvalg af farver som rød, hvid, gul og pink. Radiser kan spises rå i salater eller bruges i forskellige retter. De har en frisk og krydret smag, som giver et dejligt pift til enhver ret. Radiser er nemme at dyrke og giver et hurtigt og tilfredsstillende udbytte, så de er et oplagt valg for begyndere.

Savoykål – nem og næringsrig

Savoykål er en fantastisk og næringsrig grøntsag at dyrke. Den er nem at passe og kræver ikke megen plads. Savoykål indeholder en masse C-vitamin, folinsyre og fiber, hvilket gør den til et sundt og nærende valg. Den kan bruges i mange retter som supper, gryderetter og salater. Ønsker du at dyrke mere af dine egne grøntsager, kan du finde nemme grøntsager at dyrke på denne hjemmeside.

Forårsløg – planter med smag

Forårsløg er en fantastisk grøntsag at dyrke, da de har en dejlig mild og sød smag. De er nemme at plante og kræver ikke meget plads, så de passer perfekt til den lille have eller endda en altan. Forårsløg kan bruges i mange retter som for eksempel supper, salater eller som pynt. Hvis du ikke selv har mulighed for at dyrke forårsløg, kan du købe frisk spidskål som alternativ.

Basilikum – krydderurt med mange anvendelser

Basilikum er en populær krydderurt, der er nem at dyrke og har mange anvendelser i madlavningen. Den har en karakteristisk, krydret smag, der tilfører retter en dejlig aroma. Basilikum er særligt velegnet til italienske retter som pasta, pizza og pesto, men kan også bruges i salater, supper og som pynt på mange retter. Planten er nem at dyrke både ude og inde, og den giver et rigt udbytte gennem hele sommeren. Basilikum er desuden rig på vitaminer og mineraler og har en række sundhedsmæssige fordele.

Gulerødder – klassikeren der vokser i haven

Gulerødder er en af de mest populære og alsidige grøntsager at dyrke i haven. De er relativt nemme at få til at vokse, kræver ikke meget pleje, og kan bruges i et utal af retter. Gulerødder trives bedst i let, næringsrig jord og skal have masser af sollys. De kan sås direkte i jorden fra tidligt forår og fremefter. Husk at tynde planterne, så de får plads til at udvikle sig. Med lidt tålmodighed kan du høste dine egne, friskplukkede gulerødder hele sæsonen igennem.

Spinat – rig på vitaminer og mineraler

Spinat er en fantastisk grøntsag at dyrke i hjemmet. Den er rig på vitaminer og mineraler, herunder A-vitamin, C-vitamin, jern og folinsyre. Spinat er nem at dyrke og kan sagtens gro i en krukke på altanen eller i et lille bed i haven. Den kan høstes løbende gennem hele sæsonen, så du altid har frisk spinat til dine retter. Spinat er særligt velegnet til salater, supper og smørrebrød, hvor den tilfører en lækker, frisk smag.

Salat – frisk og sprød

Salat er en af de nemmeste grøntsager at dyrke selv. Den kræver ikke meget plads og kan dyrkes både ude og inde. Vælg en af de mange forskellige salatsorts, som f.eks. hovedsalat, rucola eller babyleaf. Sørg for at plante i let, næringsrig jord og giv vand regelmæssigt. Salat er klar til høst, når bladene er store nok. Høst kun de blade, du har brug for, så planten kan blive ved med at producere nye blade. Nyd den sprøde og friske salat i dine måltider.

Squash – alsidigt og ukompliceret

Squash er en fantastisk grøntsag at dyrke i haven. Den er nem at få til at gro og kræver ikke meget plads. Squash er alsidigt og kan bruges i mange retter – den kan steges, bages, koges eller bruges rå i salater. Planten giver et godt udbytte og kan give dig masser af squash hele sommeren. Squash er desuden en god kilde til vitaminer og mineraler. Så hvis du gerne vil dyrke en nem og alsidig grøntsag, så er squash et oplagt valg.

Bønner – proteinrige og nemme at dyrke

Bønner er et godt valg for den nybegyndende grøntavler. De er relativt nemme at dyrke og indeholder en god mængde protein, som gør dem til et sundt og mættende tilskud til haven. Bønner kan dyrkes både i krukker og i bedet, og de kræver ikke meget plads. Sørg for at give dem støtte, så de kan klatre op ad et hegn eller en stang. Høst bønnerne, når de er modne, og nyd dem som en lækker og nærende grøntsag.

Kartofler – grundstenen i haven

Kartofler er en af de mest populære og grundlæggende grøntsager at dyrke i haven. De er nemme at plante, kræver minimal pleje og giver et godt udbytte. Kartofler trives bedst i let, veldrænende jord og skal plantes i rækker med god afstand mellem planterne. Når planterne er omkring 20 cm høje, skal de dækkes med jord for at fremme dannelsen af knolde. Med lidt tålmodighed kan du høste dine egne lækre kartofler, som smager langt bedre end dem, du kan købe i butikken.

Category:Diverse
PREVIOUS POST
Få din bil støvsugeren nu
NEXT POST
Få grønt lys til at dyrke de bedste tyttebær
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.skattekommissionen.dk 300 0